2009.08.04. 10:56 VargaZ

Árukereső és Allegro deal

Az Árukereső által most értesültünk az alábbi hírről:

Árösszehasonlító és online aukciós kombó: létrejött Árukereső és Allegro deal

Az Árukereső árösszehasonlító, Magyarország leglátogatottabb vásárlási tanácsadó oldala felkeltette a Naspers médiabirodalom érdeklődését. Nemcsak felkeltette, hanem meg is tartotta, mivel 2009 július 23-án, többszörös és illendő körbetáncolás után, megszületett a deal: többségi arukereso.hu tulajdon került az Allegro cégcsoporthoz, amely a Naspers CEE internet szakosztálya. Így futnak össze az olcsó árak szálai az Allegro kezében itthon (is): Árukereső árösszehasonlító, ill. az online aukciós Vatera és TeszVesz, de ennél sokkal többről van szó.

Hogy ki az az Allegro? Igazán nem ismeritek?

Az Allegro a Naspers médiabirodalom Kelet-európai internetes divíziója, amely következetes stratégaként tematikusan terjeszkedik a CEE régióban. Elég ha annyit mondunk, hogy a Vatera. Igen, ők voltak. Aztán a TeszVesz. Igen, ők is. És most az Árukereső. A 2008-as internetes kereskedelmi oldalak akvizícióit tekintve nem volt sok mozgás, mígnem, ahogy Rabbit (Ihász Ingrid) fogalmazott "az egyetlen nagy értékű akvizíció a Vatera eladása" meg nem történt (hírbehozó ezt sikersztorinak hívta). A 2009-es évben kiemelkedő szerzemények sorába most pedig méltán kerül be az Árukereső, a hazai első számú vásárlási tanácsadó, amely valójában nemcsak a hazai piacon működik, hanem még 5 másik országban is (részletek lent).

Mit tartogat az Allegro - Árukereső megállapodás?

Szárazan szólva, az Árukereső a boltok árait és kínálatát összegyűjtve bemutató portál. Mit tartogathat hát egy Allegro szinergia (ami leginkább úgy hangzik, mint egy üdítőreklám)? A kettőt összetéve egészen izgalmas eszmefuttatások indulhatnak útjára. Túl azon, hogy a hazai numero uno árösszehasonlító vásárlási kalauz az arukereso.hu, ami egy sor másik országban még a top helyen szerepel, az Árukereső egyben egy profi e-commerce oldal is, a Vevővel a szeme előtt. Egy 'vásárlási egyéni és közösségi élményoldal', amely a tulajdonosi körnek köszönhetően, potenciálisan még többet tud profitálni a cégcsoport további tagjainak regionális ill. hazai piaci tapasztalataiból, abból, hogy hogyan lehet még jobban a felhasználók kíváncsiságát, infóigényét kielégíteni.

Az Árukereső külföldi és hazai szinergiára támaszkodhat, a cégen belüli know-how áramlás, tudásmegosztás ill. értékes statisztikai, trendbeli és általában véve piaci információk az Allegro csoport tagjai közt erős fejlődési lehetőségeket rejtenek magukban. Ha jobban megnézzük, akkor már most több az Árukereső, mint egy "sima árösszehasonlító" ahol ott vannak az árak, aztán szevasz. Vannak tippek, vannak vélemények, videók, stb. Vagyis már most Vásárlási tanácsadó is egyben, különféle hasznos vásárlási tanácsokkal (pl. Hogy válassz GPS vagy TV készüléket? Mi a különbség a Full HD és a HD ready között? stb.), egy folyamatosan formálódó vásárlói közösséggel (pl. Nokia 5800 kontra iPhone tábor), és a nekik és velük megálmodott vásárlási vízióval.

A régióban van már példa arra, hogy mennyire remekül tud együttműködni egy új cuccokat bemutató árösszehasonlító vásárlási tanácsadó és egy használt cuccokat pörgető online aukciós oldal. A jó vásárlási kombinációra példa mondjuk a közép-kelet-európai régióban leginkább a cseheknél és lengyeleknél van (nem meglepő módon), pl. Lengyelországban a Ceneo.pl-Allegro.pl míg Csehországban a Heureka.cz-Aukro.cz ár összehasonlító - aukció kombót lehetne példaként felhozni. Remekül működik pl. az új és használt termékek együttes megjelenítése, továbbá a vásárlói vélemények valamint a szakértői tesztek egyidejű bemutatása - szinte 3D-ben, felhasználóbarát módon tálalva a még interneten kutakodó vásárlók számára egy termék (vagy akár bolt) előnyeit, hátrányait. Végső soron, a vásárló (azaz mi valamennyien) ebből az egészséges versenyből profitál(unk).

Mi változik az Árukereső oldalán?

Rövid verzióban, az arukereso.hu megtartja a saját nevét és az árösszehasonlító oldal főbb karakterét is, vagyis nem lesz allegrósítás, a felhasználók sem feltétlenül veszik majd észre a változást. Az igazi változás tovább fő a kukta alatt a nyári hőségben, az őszi iskolakezdésnél, a karácsonyi hajrában, és azon túl is. Hiszen az igazi változás, mint fent említettem, alapvetően a több e-kereskedelmi, web vásárlós oldal együttműködéséből lesz, de ez nem arculati szinten. Inkább a mélyszerkezetben. Nyilván a belső struktúrában is tovább csiszolódnak az egyes mozzanatok. Ami biztos, hogy nem változik, az az abba vetett hit, hogy egy jó oldal, jó tartalommal, amely a felhasználókat tartja elsőnek csak jót jelenthet felhasználóknak, boltoknak - hazai és regionális szinten egyaránt.

Rólunk

A blogot ketten készítjük, jelenleg a Klikkmániánál dolgozunk,
mint vezető SEM tanácsadó.
süti beállítások módosítása