2009.03.25. 09:18 Deli Norbert - HD

Google újítások a találati oldalakon

A tegnapi napon a Google két változtatást vezetett be a találati oldalak felépítésében.

1., Az egyik változtatás, hogy a rendszer próbálja megtalálni a keresett szóhoz relevánsan kapcsolódó egyéb keresőkifejezéseket. Ezt az találati lista alatt jeleníti meg. Ezzel már találkozhattunk eddig is,de most már "okosabb" lett a rendszer. Itt egy példa erre:

2., A másik változtatás már érdekesebb. Ha 4 vagy annál több szóból álló keresőkifejezéseket használunk, akkor a rendszer az eddig két sorból álló leírás részhez még hozzáadhat 1 vagy 2 sort.
Ez azért érthető, mivel ha ezek a kulcsszavak nem kötődnek szorosan egymáshoz - mondjuk nem egy terméknév szavai - akkor több sorból kell összeszedni a kulcsszavakat az oldal szövegéből.
Nehezen sikerült olyan keresést csinálni, amikor az első három találat szövege lett hosszabb, de íme egy példa erre:



A nemzetközi statisztikák alapján növekedik a több szóból álló keresések száma (és nő a beírt szavak száma is). Tehát az irány mindenképpen jó, majd meglátjuk, hogy néz ki a gyakorlatban, hogy mind a tíz találat 4 soros leírás résszel rendelkezik.
Már csak annyi hiányzik, hogy valami meta paraméter segítségével meg tudjunk adni, hogy ilyen keresésekre mi jelenjen meg a találat leírás részében.
 

Rólunk

A blogot ketten készítjük, jelenleg a Klikkmániánál dolgozunk,
mint vezető SEM tanácsadó.
süti beállítások módosítása